title


Kreativitet
(bildning till latin creʹo ’skapa’, ’frambringa’),

förmåga till nyskapande, till frigörelse från etablerade perspektiv.

Att jobba i ett kreativt yrke är för många en dröm men något som också kommer med utmaningar, där en av dessa är behovet av att konstant kunna dra fram ens kreativa ådra för att skapa på beställning. Hur lyckas man vara kreativ “on the spot” och vad gör man när det inte går?

3 tips för att öka din kreativitet 💡

1. Rest and Recharge:

Kreativitet är en relativt komplex process även om den kommer enklare för vissa än för andra. För att vi ska kunna utnyttja all potential kreativitet som finns inom oss måste vi vila och ladda om. Saundra Dalton-Smith nämner i sitt TED Talk 7 olika sätt för återhämtning som är avgörande för att vi som människor ska vara utvilade:

  • Mental rest
  • Spiritual rest
  • Emotional rest
  • Social rest
  • Sensory rest
  • Creative rest
  • Physical rest

2. Inspiration från kultur och natur

När vi är inspirerade tenderar vi att vara mer kreativa. Ett sätt att få nyfunnen inspiration är att exponera sig för kultur och natur. Genom exotiska intryck öppnar vi upp för att se saker på ett nytt sätt och med det skapa nya kopplingar, nya idéer och nya verk.

Kultur att ta inspiration från:

Konst 🖼

Teater 🎭

Litteratur 📚

Musik 🎵

Film 🎞

TV 🎥

Foto 📸

Platser att ta inspiration från:

Naturen 🌳

Historiska platser 🏰

Ställen du tidigare aldrig besökt 🪐

3. AI

AI är såklart ett utmärkt verktyg för att hjälpa kreativiteten när den sinar. Antingen som ett brainstorming verktyg, en ”first draft writer” eller korrekturläsare. Om inget annat kan man alltid få en medioker idé utspottad från ett AI verktyg som boostar ens kreativa självförtroende vilket i sin tur mycket väl kan leda till nästa pang-idé!

Bild skapad med Canvas AI generator

Med semestern runt hörnet och förhoppningsvis lite luftigare kalendrar så vill vi uppmana alla våra läsare att vila och återhämta sig för att på så vis ha energi att hitta inspiration på nya platser, inom nya former och med nya verktyg.

Vill du ha någon att bolla dina tankar och idéer med? Kontakta en av våra producenter här!


För mer tips och idéer om hur du kan skapa framgångsrik marknadsföring och kommunikation – prenumerera på vårt #nyhetsbrev “Mbrace tipsar”!

juni 25, 2024 at 4:39 e m | Uncategorized