title

”När det kommer till AI så är mitt tips att bara börja testa.” – Ida Sjöberg Dahlgren, VD Mbrace

I början av oktober medverkade Mbrace VD Ida Sjöberg Dahlgren på Video Summit 2023, där hon pratade om AI inom ramen av videoproduktion och live streaming. Bland annat diskuterades ämnen som hur AI kan bidra till kreativitet, inspirerande exempel och hur tillgängligheten av rörligt innehåll kan öka med hjälp av AI.

Ida Sjöberg Dahlgren, VD Mbrace och Viktor Underwood, VD Quickchannel

Trendspaning med Mbrace 💡

  1. AI och kreativitet: Att prata om videoproduktion idag utan att nämna ChatGPT som ett verktyg går såklart inte. Däremot, när det kommer till ChatGPT, ser vi som produktionsbolag det mer som ett effektiviseringsverktyg. När vi tittar på AI och kreativitet handlar det om att använda AI som ett verktyg för att kunna förverkliga en idé som tidigare inte var möjlig. Där ligger den riktiga möjligheten till kreativitet: att kunna komma på en helt ny idé och med hjälp av AI förverkliga den.
  2. Inspirerande exempel: Ett inspirerande exempel som Mbrace VD tar upp under Video Summit är en viral kampanj som skapades av snabbmatskedjan Chipotle – Chipotle Doppelgänger. Här kunde man tack vare AI bearbeta en enorm mängd data i realtid, vilket gjorde att Chipotle kunde matcha sina kunders beställningar runt om i hela landet (USA). Detta ledde till en viral videokampanj på TikTok och andra sociala medier.Se mer om kampanjen här: Chipotle / Chipotle Doppelgänger
  3. Tillgänglighet: När det kommer till AI-tjänster som tillhandahåller olika former av tillgänglighetsverktyg, såsom textning, har utvecklingen kommit väldigt långt på kort tid. Däremot finns det fortfarande inget verktyg som klarar av det svenska språket med den kvalitet som vi på Mbrace önskar. En utveckling som vi skulle vilja se i framtiden är ett verktyg som klarar av att översätta och texta i realtid under en livesändning på alla världens språk. Detta tror vi skulle förändra hela marknaden när det kommer till att skapa rörligt innehåll som är tillgängligt.

”Vill man vara med på [AI] resan så är det nog dags att hoppa på nu.” – Ida Sjöberg Dahlgren, VD Mbrace

Ida Sjöberg Dahlgren, VD Mbrace

AI har och kommer att förändra marknaden så som vi känner den idag; det är en sak som är säker. Exakt hur förändringen kommer att se ut och exakt vad som kommer att påverkas vet vi inte. Oavsett är det en spännande tid för sådana som oss på Mbrace, teknik-nördar som konstant letar efter nästa bästa verktyg för att möjliggöra våra innovativa produktionslösningar, där vi får en chans att hjälpa våra kunder att nå sina kommunikationsmål.

 

För att titta på hela inslaget: klicka här


För mer tips och idéer om hur du kan skapa framgångsrik marknadsföring och kommunikation – prenumerera på vårt #nyhetsbrev “Mbrace tipsar”! 👍

november 1, 2023 at 5:45 e m | Uncategorized